browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Alkoholfritt allt mer poppis

non-alcoholic-drinkAllt fler skippar alkoholen men vill ändå njuta av goda drycker. I och med den mer tilltagande hälsotrenden är det allt fler som idag väljer alkoholfria alternativ. Förr var alkoholfria alternativ inte så smakfulla, men idag satsar det mycket på att få fram alkoholfria alternativ som smakar minst lika bra som dem som innehåller alkohol.

Det är idag trendigt att satsa på alkoholfritt, och de som väljer att dricka det har idag mer att välja på än förr. Systembolagets utbud av alkoholfritt ökar hela tiden samtidigt som det är enkelt att göra god dryck själv eller beställa något trevligt på krogen. I dag har bartenders ofta fantastiska råvaror och utrustning som gör att de kan skapa magi i den alkoholfria drinkvärlden, samtidigt som det finns gott om bartillbehör att investera i för att kunna göra riktigt smaskiga drinkar hemma.

Medvetenhet och större utbud bakom trenden

Vad ligger bakom att människor i allt större utsträckning väljer alkoholfritt idag jämför med förr? Dels kan det bero på att det har blivit mer socialt accepterat att välja att dricka utan alkohol. Förr fick man ofta frågor och upplevde hets om man inte drack alkohol. Men idag är det inte alls på samma nivå, även om det fortfarande förekommer. I GP kan man läsa om att det nya alkoholfria trenden handlar om den moderna människans livsstil, där vi är mer medvetna om vad som är bra för oss och inte. Dessutom är ett breddat utbud på bland annat systembolaget men också i vanliga matvarubutiker och på nätet en annan anledning till att konsumtionen av alkoholfria alternativ ökar. Det är mer lättillgängligt och finns idag på nästan alla krogar. Vill man inte dricka alkohol så finns det oftast alternativ till det som smakar minst lika gott. 

Modigare alkoholfria drinkar

Förr var alkoholfria drinkar ofta någon trist juiceblandning med ett färgglatt sugrör. Idag är det annorlunda. I en artikel från HD berättar bartendern Andreas som en alkoholfri drink som han gjorde till en kund, som tyckte att det var det godaste alkoholfria hon någonsin druckit. Han menar på att man idag försöker vara mer modig i skapandet av alkoholfria alternativ, vilket kunderna verka uppskatta. Bartendern Örjan Åstrand presenterar i Aftonbladet sin alkoholfria drink med gurka, som gjorde succé på bland annat Almedalsveckan, läs mer om den här.