browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Cocktailfest med vårtema

Nu närmar sig våren, och bästa sättet att fira in den måste ju vara med en riktig cocktailfest, självklart med ett härligt vår-tema. Våren är verkligen någonting som bör firas, och det är också väldigt tacksamt att ha det som tema, eftersom det finns många goda och härliga vårdrinkar. Men vilka? Och vad ska man ha på sig? Och vad ska man ha för mat till drinkarna?

Vi har svaren på dina frågor!

Till att börja med: maten! För det första, lägg inte allt för mycket energi på att springa i affärer och välja varor. Sök istället på ”matkasse” på google och jämför de olika alternativen av kassar som levererar mat till din dörr. Du kommer garanterat hitta någonting som är perfekt att laga till festen, och bonus har du sedan mat över för resten av veckan. Vi rekommenderar att bjuda på lagrad ost, lufttorkad skinka, bröd, oliver, soltorkade tomater och kex. Utöver det kan det vara fint att bjuda på något lite mer matigt, kanske en enkel men fin pastasallad? När maten väl är förberedd är det dags at välja ut vilka drinkar som ska passa till denna våriga cocktailfest. Sedan 1970-talet har cocktail inneburit att man kommer i mörk kostym eller smoking. Med det innebär det att man som kvinna ska ha på sig en lite rolig klänning, eller kjol-överdel i siden- eller sammetstyg. Den ska vara knälång, vanlig i ärmarna, gärna lite ringad och festbetonad. Eftersom temat är vår kan det vara smart att uppmuntra kvinnorna till att ha lite pastell på sina klänningar, och männen kan ha en liten färgdetalj på kanske slipsen eller flugan. För att läsa mer om cocktailklädsel klicka här! Vilken drink bjuds det på då? Det är väl ingen svår fråga? Nej, den perfekta vårdrinken är självklart: Vodka Sunrise! Den är svalkande, god och lättdrucken. Det är ju självklart smart att bjuda på andra drinkar om det mot förmodan kommer någon som inte gillar Vodka sunrise. Evergreen, min julep med citron och fläder fizz är andra cocktails som är goda i våren.