browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Drinkar på vin

Många skulle säga att göra drink på vin är att förstöra det fina vinet, det är dock inte helt sant då vindrinkar i många år har varit populära inslag. Drinken som vanligtvis kallas för vinspritzer, detta är en klassiker för den som gillar den syrliga smaken av vin och samtidigt vill ha något bubbligt att svalka sig med. Men det finns både fler drinkar med smak av vin och flera fördelar för varför det inte är en helt galen kombination.

Sangria i glas

Inte många vin artiklar tar upp fenomenet vinspritzel, dock är det populärt på sommaren att faktiskt göra den blandningen. Exempelvis är det många som gillar att ta en svalkande vindrink i solen, men flera fördelar. Vin är billigt och finns i många olika utförande, dessutom kan du välja mellan vitt, rött, mousserande eller helt enkelt något mitt emellan, rosé. Vilket vin man gillar är helt upp till en själv och med det röda vinet finns också en hel del goda vindrinkar på lager. Är du ute på en nattklubb så kan det bli knepigt att få den där vindrinken du längtar efter, men däremot i hemmet så är det fritt fram att blanda hur du vill.

Tips på goda drinkar

För den som saknar fantasi så är det smart att få lite tips om drinkar på just vin. Det är inte svårare än att man tar det som man gillar, ska man ha en sötare läsk och blanda med vinet så är det en god idé att ta ett torrare vin som svalkar det söta. Är man ute efter att göra riktiga drinkar så är Sangrian den mest kända drinken på vin, den ljuvliga friska smaken med det röda lite strävare vinet gifter sig utmärkt. Om man är ute efter att svalkas med lite bärsmak och vin så är ett mineralvatten med bubbel och bär det bästa komplementet till ditt vin. Välj och vraka själv bland alla smaker, man får inte bara en god drink utan också lite mindre alkohol så att man behåller talförmågan resten av kvällen.