browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Skippa sockerfri läsk till drinken

drink, orange, tropiskMånga tror att det är nyttigare att skippa sockret men i just detta fall är det inte det – sötningsmedel är inte alls ett bättre alternativ.

Till drinkar använder många idag drycker sötade på artificiell väg istället för dryck sötad med vanligt socker, och nyaste rönen är att det vare sig är nyttigare eller bättre på något annat sätt heller för den delen.

Skippar sockret av hälsoskäl

De flesta som vill skippa sockret i dryck gör det för att försöka vara nyttigare. Många tror att man inte går upp lika mycket i vikt genom att dricka dryck sötad med artificiella sötningsmedel, jämfört med dryck som innehåller socker. Andra gör det på grund av diabetes eller andra skäl. Men, där har man tagit fel. För diabetiker är det såklart inte ett alternativ att förtära socker för det, men för en normalfrisk person så är dryck innehållande sötningsmedel inte ett bra alternativ till socker. Vill man verkligen inte konsumera socker kan det bara bra att byta ut drinkarna till vin, och tips kring det kan man läsa om här. Annars kan man gott ta den där vanliga läsken i drinken i stället för att fylla upp med sockerfri läsk.

Bidrar varken till viktnedgång eller är nyttigare än socker

I en artikel publicerad av Nyheter24 kan man läsa om en ny studie som visar på att sockerfria läskedrycker varken är nyttigare än socker eller leder till viktnedgång, något som många tror. Dessutom menar forskarna kring studien på att sockerfria drycker inte bevisligen kan pekas ut som något man kan förtära för att undvika fetma eller diabetes typ 2. Dryck eller livsmedel som innehåller ett komplement till socker är inte nyttigare bara för att det inte innehåller socker helt enkelt. Så skippa den sockerfria läsken i drinken och använd vanlig läsk – eller drick något annat!

Här följer roliga drinktips: