browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Vinterfest med varma drinkar

Förra året skrev vi i ett inlägg om hur du ordnar en cocktailfest med vårtema – och innan du tar dig dit för att inspireras till nästa fest, välkomnar vi dig att läsa hur du ordnar en senvinterfest. Det är nämligen något av det senaste, med varma goda drinkar tillsammans med goda snittar. Det är ju nämligen så, att i januari och februari, de två sista månaderna av vintern, är långa och otroligt tråkiga. Det mysiga med jul och det roliga med nyår har passerat, nu är det istället bara en lång väntan till våren och sommaren. Men så behöver det inte vara. Du måste bara omfamna vinterfesten.

Varför inte ställa till med ett mindre kalas redan ikväll? Det är trettondag jul imorgon, och de flesta är lediga. Perfekt tillfälle för ett mindre kalas, och vad du ska servera för att lyckas – det har vi svaret på.

Främst: Varma drycker.drink_irish_coffee

Du kanske tänker att du inte vill ha varm dryck, eftersom du tröttnat på glögg? Ingen fara, det finns många andra goda drinkar som är varma som kan serveras. En favorit , som du säkert har hört talas om, är  Irish Coffee. Den är även enkel att göra. Du behöver bara blanda starkt och varmt kaffe med brunsocker och whiskey. På det har du lite grädde! För den som har lite svårt med whisky kan vi annars rekommendera “Hot fresh mint”, en uppiggande drink med rom, mynta, honung, lime och vatten. Som tredje alternativ rekommenderas “After 8 chock”. Denna drink är gudomlig och du blandar helt enkelt Baileys, kakaopulver, strösocker, mjölk och toppar sedan med marshmallows och vispgrädde.

Tillbehör: Snacks

Visst blir festen extra festlig om man bara dricker drinkar – men det kan även vara så att alla då somnar. Därför bör du komplettera din vinterfest med lite smarriga snacks. Vi rekommenderar att du (speciellt om du väljer varma drinkar av det sötare slaget) serverar det klassiska: chips, popcorn och lite ost. Men, för att det verkligen ska bli vintertema rekommenderar vi även söt-salta mandlar. Dessa kommer passa perfekt till de varma dryckerna. Det är inte heller speciellt svårt att göra, receptet hittar du här.